ua en ru

Бортницька станція аерації отримає кредит від Японії до літа, - "Київводоканал"

Бортницька станція аерації отримає кредит від Японії до літа, - "Київводоканал" Бортницька станція аерації

Підписання міжурядової кредитної угоди між Україною та Японією про фінансування проекту реконструкції Бортницької станції аерації на суму 108 млрд ієн відбудеться протягом двох місяців. Про це в середу, 8 квітня, на прес-конференції в Києві повідомив гендиректор ПРАТ "Київводоканал" Андрій Білик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є оперативна інформація від посольства Японії про укладення так званої гарантії... офіційне підтвердження наміру уряду Японії підтримати фінансування проекту реконструкції Бортницької станції аерації в обсязі 108 млрд японських ієн. Від прийняття і оприлюднення цього платежу і до фізичної підписання міжурядової кредитної угоди пройде не більше двох місяців", - заявив чиновник.

За його словами, отримання кредиту жодним чином не позначиться на підвищенні тарифу. "Цей кредит, максимальний кредит в комунальну галузь на території східної Європи, жодним чином на тирифах не позначиться на найближчий період, оскільки фінансові умови є унікальними - 10 років кредитних канікул", - підкреслив він.

Нагадаємо, напередодні у Кабміні повідомили, що Україна виконала всі умови для отримання японського кредиту на реконструкцію БСА.