ua en ru

У "Борисполі" виявили понад 10 тонн контрабандних цигарок. Причетні митники

У "Борисполі" виявили понад 10 тонн контрабандних цигарок. Причетні митники Фото: СБУ викрила масштабну контрабанду в "Борисполі" (ssu.gov.ua)

В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці виявили та заблокували транснаціональний канал контрабанди цигарок в Євросоюз з країни Близького Сходу. В аеропорту вилучили понад 10 тонн контрабандних цигарок на понад 10 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

СБУ встановила, що до організації каналу контрабанди причетні декілька посадовців київської митниці.

"Учасники схеми планували нелегально переправляти з однієї з країн Близького Сходу до ЄС оптові партії тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору. Для приховування продукції, ділки вносили недостовірні відомості до митних декларацій", - розповіли в службі.

За даними СБУ, після переміщення контрабанди через держкордон зловмисники планували приховано переправляти її до ЄС поза пунктами пропуску. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом контрабанди та зловживання службовим становищем.

"Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів та учасників протиправної діяльності", - додали в спецслужбі.