ua en ru

Боротьба з рейдерством поліпшить позиції України в рейтингу Doing Busines, - МЕРТ

Захист прав інвесторів - одне з пріоритетних завдань уряду і Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, заявив заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Павло Пахолко.

«Ми всі бачили Національний план дій, він передбачає прийняття законів, ряд з них - також по захисту прав інвесторів. Уряд щільно працює з Європейською Бізнес Асоціацією, Міжнародною фінансовою корпорацією, профспілками інвесторами. Вислухавши їх, ми розробили низку законодавчих змін. Це стосується Цивільного кодексу, закону «Про акціонерні товариства». Всі вони спрямовані на спрощення життя інвестора», - сказав Пахолко.

Він зазначив, що захист інвесторів автоматично відбивається на позиціях України в міжнародних рейтингах, зокрема, Doing Busines. «Певний ефект ми вже бачимо, адже щільно співпрацювати з інвесторами ми почали не вчора, це триває вже три роки. Такий діалог відбивається на наших позиціях. Не дарма за минулий рік ми піднялися на 15 сходинок у рейтингу Doing Busines. Не в останню чергу це відбулося завдяки посиленню захисту інвесторів, особливо в частині захисту від рейдерів», - підкреслив представник МЕРТ.

Нагадаємо, 30 січня на засіданні Кабміну перший віце-прем'єр Сергій Арбузов представив програму зміцнення позицій України в міжнародному рейтингу Doing Business, який щорічно складається Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією за даними експертних опитувань.

За результатами рейтингу «Doing Business-2013» Україна, в порівнянні з попереднім роком, піднялася на 15 сходинок - зі 152 на 137 місце. Для закріплення тенденції, за дорученням Сергія Арбузова ряд міністерств і відомств подали свої пропозиції щодо подальшого поліпшення бізнес-клімату країни, на основі яких була почата розробка «Проекту заходів щодо підвищення показників України в рейтингу Doing Business».