ua en ru

Бомбардувальники США здійснили політ поблизу КНДР

Бомбардувальники США здійснили політ поблизу КНДР Фото: американський бомбардувальник B-1B Lancer (flickr.com/us-pacific-command)

У Пентагоні заявили, що таким чином американські ВПС продемонстрували наміри та військові можливості США

Бомбардувальники Сполучених Штатів Америки B-1B Lancer у супроводі винищувачів F-15 Eagle пролетіли біля вод Північної Кореї. Про це повідомила представник Пентагону Дана Вайт, передає Reuters.

З її слів, військові літаки перебували в міжнародному повітряному просторі, вони пролетіли на північ від демілітаризованої зони, яка розділяє Північну та Південну Кореї. B-1B Lancer вилетів із військової бази Гуам, а винищувачі F-15 Eagle, які супроводжували бомбардувальники, - з Окінави в Японії.

У Пентагоні заявляють, що таким чином американські ВПС продемонстрували наміри та військові можливості США.

"Місія полягає в тому, щоб продемонструвати наміри США і ясно донести, що американський президент володіє безліччю військових інструментів, щоб перемогти будь-яку небезпеку", - заявила Вайт.

Вона зазначила, що військова програма Північної Кореї - "серйозна загроза" і США готові використовувати весь спектр військових можливостей", щоб захистити себе і своїх союзників.

Нагадаємо, глава МЗС Північної Кореї під час виступу в ООН заявив, що ракетний удар КНДР по Сполучених Штатах "неминучий".