ua en ru

Бомбардувальники РФ наблизилися до США в день національного свята

Бомбардувальники РФ наблизилися до США в день національного свята Фото: бомбардувальник Ту-95

Перші два бомбардувальника пролетіли поблизу Аляски

Бомбардувальники Російської Федерації (РФ) наблизилися до США, коли американці відзначали День незалежності 4 липня. Чотири російських далеких бомбардувальника підлітали до берегів США настільки близько, що це вимагало вильоту літаків-винищувачів на їх перехоплення, передає "Голос Америки".

Зокрема, перші два бомбардувальника пролетіли поблизу Аляски. Через 30 хвилин інші два пролетіли в районі західного узбережжя Каліфорнії.

Представники командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомили, що російські бомбардувальники перебували в міжнародному повітряному просторі і не перетинали і не наближалися до суверенних кордонів США і Канади.

Як повідомляється, перший інцидент стався приблизно о 17:30, коли вилетіли з бази на Алясці винищувачі F-22 перехопили і візуально ідентифікували два дальні бомбардувальники Ту-95.

Російські літаки пролітали біля берегів Алеутських островів в зоні ідентифікації протиповітряної оборони - районі міжнародних вод, який простягається на 320 кілометрів від узбережжя США.

За даними видання, приблизно через півгодини винищувачі F-15 з континентального регіону NORAD перехопили і візуально ідентифікували два інших бомбардувальника Ту-95, які пролітали біля центрального узбережжя Каліфорнії, але досить далеко від суверенної повітряного простору США.

Нагадаємо, раніше в РФ при зльоті розбився бомбардувальник, обидва пілоти загинули.