ua en ru

Більшість дзвінків про "замінування" метро Києва надходить з непідконтрольних територій, - Нацполіція

Більшість дзвінків про "замінування" метро Києва надходить з непідконтрольних територій, - Нацполіція Фото: Андрій Крищенко

У 2017 році вже було зафіксовано два неправдивих мінування метро в Києві

Більшість дзвінків про "мінування" київського метрополітену надходить з непідконтрольних українській владі територій. Про це розповів голова Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко під час брифінгу, 4 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за словами Крищенко, в період з 2014-2016 роки поліція Києва зафіксувала близько 100 неправдивих випадків мінування метро.

"Постійно відпрацьовується таке явище, як неправдиве мінування. У період 2014-2016 років було близько 100 таких випадків. Більшість цих дзвінків йде з непідконтрольних територій", - сказав Крищенко.

Крім того, Крищенко повідомив, що в 2017 році вже було зафіксовано два неправдивих мінування метро в Києві.

"В цьому році вже було 2 таких випадки, одну особу затримано і передано лікарям. З певних причин ми не могли притягнути його до відповідальності", - сказав Крищенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останні роки київський метрополітен отримав більше 150 анонімних дзвінків про замінування. У київському метрополітені регулярно працюють кінологи і правоохоронці.