ua en ru

Більшість українців не вірить, що прийняття законів про статус Донбасу та амністію забезпечать мир, - соцопитування

Більшість українців вважає, що прийняття законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та амністію учасників незаконних збройних формувань не зможе забезпечити мир на сході України. Про це свідчать результати соцопитування GfK Ukraine на замовлення громадської організації "Фонд "Відкрита політика".

Згідно з результатами опитування, 75% респондентів знають про те, що Рада прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Однак свою підтримку цьому закону висловили лише 38,6% респондентів.

З прийняттям Радою закону про амністію учасників незаконних збройних формувань на сході ознайомлені 70% респондентів. Ця подія знайшла підтримку в третини опитаних (35,5%), а 57,3% не схвалюють прийняття даного закону.

Крім того, 67% опитаних негативно ставляться до того, що ці два закони були проголосовані у парламенті в таємному режимі. Тільки 10% підтримали такий формат голосування.

Водночас, ініціативу партії "Батьківщина" про негайне скасування зазначених законів підтримують 34% респондентів.

Опитування проводилося 19-21 вересня 2014 року серед населення України віком від 18 років. Було опитано 800 респондентів у форматі телефонного інтерв'ю. Максимальна похибка - 3,5%.