ua en ru

Більшість православних українців хочуть мати єдину автокефальну церкву, - Порошенко

Більшість православних українців хочуть мати єдину автокефальну церкву, - Порошенко Фото: Порошенко виступив на заходах до Дня хрещення Русі

За словами президента, православна церква в Україні потребує допомоги Вселенського Константинопольського собору

Все більше православних в Україні хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Русі - України заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.


"Соціологічні опитування показують, що все більша кількість православних громадян України хочуть мати, як це прийнято у всьому православному світі і більшості православних країн, єдину помісну автокефальну церкву", - заявив Порошенко.

Порошенко і члени Кабміну на урочистих заходах УПЦ КП

Фото: Порошенко і члени Кабміну на урочистих заходах УПЦ КП

Президент також зазначив, що за допомогою у вирішенні проблеми розділення українців наша країна буде звертатися до Константинопольської церкви.

Порошенко відвідав урочисті заходи до Дня хрещення Русі

Фото: Порошенко відвідав урочисті заходи до Дня хрещення Русі

"Скажіть, будь ласка, Владико, його святості, що православна церква в Україні вкрай потребує невідкладної уваги з боку Вселенського Константинопольського собору - він єдиний, хто здатний допомогти православним України об'єднатися і врегулювати канонічний статус української церкви у структурі світового православ'я", - звернувся Порошенко до шановного представника Вселенського Патріарха Варфоломія Архієпископа Телменского Іова, який був присутній на урочистих заходах

У своєму Twitter президент також написав, що "за цей рік мав можливість зустрітися зі Вселенським Патріархом і переконався - Його Всесвятість молиться за Україну".

Напосним, раніше повідомлялося, що у Києві на Володимирській гірці почався молебень УПЦ КП.