ua en ru

Більшість загиблих в результаті вибуху в Стамбулі виявилися громадянами Німеччини

Більшість загиблих в результаті вибуху в Стамбулі виявилися громадянами Німеччини Фото: вибух у Стамбулі

Про загиблих громадян канцлеру ФРН Ангелі Меркель повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Серед 10 загиблих при вибуху в центрі Стамбула (Туреччина) більшість складають громадяни Німеччини. Про це повідомляє агенство Reuters з посиланням на джерела в офісі прем'єра Туреччини Ахмета Давутоглу.

Так, згідно інформації, про загиблих громадян канцлеру ФРН Ангелі Меркель під час телефонної розмови повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Давутоглу, який також брав участь у цій розмові, запевнив канцлера ФРН, що Анкара буде регулярно інформувати німецьких чиновників про результати розслідування інциденту. За даними турецького NTV, Давутоглу також приніс Меркель співчуття.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що вибух у центрі Стамбула здійснив терорист-смертник із Сирії.

"Я рішуче засуджую терористичну атаку, яка була здійснена смертником сирійського походження", - заявив він.

Нагадаємо, потужний вибух прогримів в районі площі Султанахмет у центрі Стамбула. В результаті вибуху загинули щонайменше 10 осіб, ще 15 отримали поранення.

Крім того, Ердоган заявив, що в результаті вибуху загинули іноземці. Разом з тим, турецьке агентство Dogan повідомляло про постраждалих шести німцях, норвежця і громадянина Перу.

Зазначимо, що згідно з повідомленням генерального консула України в Стамбулі Василя Боднаря, громадяни України в результаті події не постраждали.

"За інформацією відділу міжнародних зв'язків поліції Стамбула, громадян України немає серед загиблих або постраждалих у результаті вибуху в Стамбулі, який мав місце вранці 12 січня 2015 року. Як повідомлялося раніше, причина вибуху - теракт смертника-самогубці сирійського походження, у результаті якого 10 осіб загинули, 15 поранені", - повідомив Боднар.