ua en ru

Більшість атак на Донбасі здійснюють бойовики, - Держдеп

Більшість атак на Донбасі здійснюють бойовики, - Держдеп Фото: Джон Кірбі

У Держдепі впевнені, що Україна має право себе захищати

Державний департамент США заявляє, що переважна більшість порушень мінських угод здійснюють бойовики. Про це заявив представник Держдепу Джон Кірбі під час брифінгу, передають РИА Новости.

"За даними ОБСЄ, переважна більшість порушень (мінських угод, - ред.) відбувається з боку проросійських сепаратистів", - сказав Кірбі.

"Переважна більшість атак відбувається з боку проросійських сепаратистів. Україна має право захищати себе. Очевидно, чого ми хочемо від усіх боків - дотримуватися мінських угод, що передбачає відвід озброєнь та припинення насильства, переговори про врегулювання", - додав представник Держдепу.

Нагадаємо, що головує в ОБСЄ сербська делегація скликала спеціальне засідання Постійної ради організації щодо ситуації в Україні. Як очікують в секретаріаті організації, на засіданні селищної ради обговорюватиметься черговий виток насильства на Донбасі, де в останні дні, відповідно до звітів наглядової місії, збільшилася кількість порушень перемир'я і знову від обстрілів гинуть мирні жителі.