ua en ru

Більша частина з 600 поданих до КСУ скарг повернута заявникам

Більша частина з 600 поданих до КСУ скарг повернута заявникам Фото: КСУ (РБК-Україна)

Скарги були повернуті заявникам через невідповідність вимогам закону про КСУ

Більша частина з понад 600 поданих до Конституційного суду України (КСУ) скарг повернута заявникам. Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"На сьогоднішній день до Конституційного Суду України подано більше 600 конституційних скарг, що вказує, зокрема, на необхідність удосконалення українського законодавства. Однак більша частина поданих скарг повернута заявникам через невідповідність вимогам закону "Про Конституційний Суд України", - сказано у повідомленні.

Так, голова КСУ Станіслав Шевчук вважає, що запровадження інституту конституційної скарги є революційною подією у сфері захисту прав людини, однак є потреба у підвищенні рівня правової освіти і культури населення.

За словами Шевчука, рішення за конституційною скаргою матиме колосальний ефект, оскільки воно стосуватиметься не лише конкретної особи, яка скаржиться, а всіх осіб, на яких поширюється дія цього закону.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд України визнав закон про всеукраїнський референдум таким, що не відповідає Конституції.