ua en ru

На Болотній площі у Москві мітингували проти Путіна, затримано 7 осіб

На Болотній площі у Москві мітингували проти Путіна, затримано 7 осіб Фото: мітинг до річниці Болотної

На акції протесту були банери "Досить Путіна!", "Досить мракобісся", "Досить терпіти Кадирова"

На Болотній площі в Москві в ході мітингу проти влади поліція затримала щонайменше сімох осіб. Про це повідомляє "ОВД-Інфо".

За даними порталу, затримані Олена Захарова, Марія Рябікова, Олена Малько, Ольга Мазурова, Віктор Капітонов, Ольга Авілонова і Леонід Дуброво.

За словами Рябікова, частина затриманих стояла з плакатами на підтримку фігуранта "болотної справи" Івана Непомнящого, а ще кілька "просто сиділи на лавці на площі".

Зазначено, що учасники акції приходили до місця проведення заходу приблизно за 30-40 хвилин до його початку, яке планувалося на 13:00. Однак, старт був відкладений приблизно на півгодини. Як пояснив присутнім один із організаторів акції Олександр Риклін, незадовго до початку співробітники поліції, по "наказу людини в штатському", знищили оформлення сцени.

"Тут були банери "Досить Путіна!", "Досить мракобісся", "Досить терпіти Кадирова". Під сценою була розтяжка "Болотна справа - ганьба Росії". Якійсь людині в цивільному здалося, що ці заклики не відповідають тематиці заходу. Він віддав наказ поліцейським, і оформлення було знищене", - заявив Риклін.

Акція опозиції була присвячена річниці подій п'ятирічної давності. У ній взяли участь представники партій ПАРНАС, "Яблуко" і Громадянська ініціатива". Серед виступаючих на мітингу були фігуранти "болотної справи", в тому числі Олександр Марголін, Олексій Гаскаров і Микола Кавказький.

Раніше в суботу стало відомо, що Непомнящому, який відбуває термін у виправній колонії в Ярославській області, дали шість діб у штрафному ізоляторі (ШІЗО).

Нагадаємо, 26 березня 2017 року в центрі Москви в ході акції проти корупції було затримано понад 500 її учасників.