ua en ru

Лікарню в Донецьку обстріляли з "Ураганів" з південно-західного напрямку, - ОБСЄ

Обстріл мікрорайону Текстильник в Донецьку 4 лютого, в результаті якого постраждала лікарня №27 і загинули люди, був зробить з РСЗВ "Ураган" з південно-західного напрямку. Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 6 лютого.

"СММ була на місці обстрілу лікарні № 27 в Донецьку і зазначила, що фасад будівлі був сильно пошкоджений. СММ оглянула чотири воронки від снарядів у трьох місцях (в тому числі дві в лікарні), і оцінила, що всі удари були зроблені БМ-26 РСЗВ "Ураган", виходячи з розміру та характеру воронок, і що вони були зроблені з південно-південно-західного напрямку", - йдеться у звіті.

Персонал лікарні № 24 (куди були доставлені деякі з потерпілих) повідомив спостерігачам ОБСЄ, що п'ять осіб померли миттєво і 26 отримали поранення при падінні двох снарядів біля лікарні № 27. Один з поранених пізніше помер.

Також місія спостерігачів зафіксувала пошкодження дитячого саду № 381 в результаті обстрілу того ж дня.

Нагадаємо, 4 лютого при обстрілі мікрорайону Текстильник були пошкоджені будівлі 3 шкіл, однією гімназії та 5 дитячих садків. Також під обстріл потрапила лікарня №27. Інформація про жертви надходила суперечлива. У ДНР повідомляли про 5 вбитих. У той же час в ГПУ повідомляли, що в Донецьку загинуло від 4 до 10 осіб. При цьому прокуратура кваліфікувала обстріл Донецька як теракт і звинуватила в ньому бойовиків.