ua en ru

У лікарнях Києва перебувають десятки хворих на вітрянку

У лікарнях Києва перебувають десятки хворих на вітрянку Фото: вітряна віспа (nrcu.gov.ua)

Також з початку року зареєстровано 150 випадків захворювання на кір

У Києві з діагнозом вітряна віспа у лікарнях перебувають 28 людей, більшість з них - 20 осіб - дорослі. Про це сьогодні повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає прес-служба КМДА.

Крім цього, станом на ранок 1 лютого в столиці з початку року зареєстровано 150 випадків захворювання на кір, серед яких 95 - це діти.

"Якщо у вас чи у вашої дитини спостерігаються такі симптоми як головний біль, біль у м’язах, горлі, кашель, нежить або закладеність носа - це привід для негайного огляду лікаря. І особливого значення ця аксіома набуває, коли йдеться про дітей", - зауважила Валентина Гінзбург.

Вона також зазначила, що висипка та висока температура можуть з’явитися не одразу, проте людина вже буде розповсюджувачем вірусу. Тому радять звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням.

Нагадаємо, у Миколаєві з понеділка, 5 лютого, в школах міста призупинено освітній процес з метою запобігання зростанню захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип.