ua en ru

Болівія проголосувала проти переобрання президента на четвертий термін

Болівія проголосувала проти переобрання президента на четвертий термін Фото: президента Болівії Ево Моралес

По попередніх даних виборчої комісії країни, понад 66% виборців проголосували проти переобрання Ево Моралеса

На референдумі Болівії перемагають противники переобрання чинного президента країни Ево Моралеса на четвертий термін. Проти цього висловилися понад 60% виборців, свідчать офіційні дані ЦВК.

Як випливає з попередніх даних виборчої комісії країни, оприлюднених у ніч на 22 лютого, проти поправок до Конституції, які дозволяють чинного президента країни Ево Моралеса обиратися на новий термін, виступають понад 60%.

Згідно з даними після обробки понад 330 тис. протоколів, проти змін у Конституції проголосували 64,19% громадян країни, за реформу віддали свої голоси лише 35,81% виборців.

Нагадаємо, Моралес вступив на посаду президента Болівії в січні 2006 року. Його нинішній термін закінчується в 2020 році. Пропоновані поправки до Конституції дозволяли б йому залишатися при владі до 2025 року.

У вересні 2015 року парламент Болівії прийняв закон, що дозволяє Моралесу балотуватися на четвертий термін. Проте ратифікація закону повинна відбутися лише після підсумків референдуму. Моралес говорив, що у разі якщо більшість проголосує за зміни до Конституції, він буде балотуватися на четвертий термін у 2019 році.