ua en ru

У Болівії Папі Римському подарували розп'яття у вигляді серпа і молота

У Болівії Папі Римському подарували розп'яття у вигляді серпа і молота Фото: Папі Римському подарували розп'яття у вигляді серпа і молота

Вважається, що серп і молот є символами комунізму і атеїзму

Президент Болівії Ево Моралес подарував Папі Римському Франциску, який знаходиться в країні з візитом, дерев'яне розп'яття у вигляді серпа і молота. Про це повідомляє мексиканське видання La Vanguardia.

Повідомляється, що даний подарунок викликав хвилю обурень оскільки вважається, що серп і молот є символами комунізму і атеїзму.

У свою чергу уряд Болівії пояснив, що розп'яття з серпом і молотом було вручено президентом Ево Моралесом Папі Римському як символ фермерів і робітників, "народів, Бога".

Зокрема, міністр зв'язку Болівії Маріанела Пако відповів на критику ЗМІ, які назвали подарунок "комуністичним розп'яттям".

"Цей хрест має дуже глибокий зміст, тому що це було зроблено руками революціонера", - сказав Пако.

Відзначається, що представник Ватикану Федеріко Ломбарді заявив, що у Папи Римського Франциска "не було негативної реакції" на подарунок Президента.

Повідомляється, що розп'яття є точною копією роботи іспано-болівійського єзуїтського священика Луїса Еспіналь, який був убитий в 1980 році в Ла-Пасі за участь у захисті прав людини. Ця незвичайна робота по дереву була зроблена в пам'ять про голодування у січны 1978 р., яка спонукала диктатора Болівії Уго Бансера оголосити національні вибори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа Римський не вручав Путіну медаль.