ua en ru

Болгарія, Греція, Румунія та Угорщина підписали угоду про об'єднання газотранспортних мереж

Болгарія, Греція, Румунія та Угорщина підписали угоду про об'єднання газотранспортних мереж Фото: газопровід (104.ua)

Газові компанії чотирьох країн підписали меморандум щодо реалізації вертикального газового коридору

Газові компанії Болгарії, Угорщини, Греції та Румунії підписали меморандум про взаєморозуміння по реалізації вертикального газового коридору, який передбачає об'єднання газових мереж. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства енергетики Болгарії.

Зазначено, що компанії "Bulgartransgas" ЄАД (Болгарія), ICGB AD (Болгарія), DESFA SA (Греція), FGSZ LTD (Угорщина) і SNTGN TRANSGAZ S.A. (Румунія), підписали документ сьогодні, 19 липня 2017 року в Бухаресті (Угорщина)

"Документ, який був прийнятий сьогодні, спрямований на співпрацю між газовими компаніями для реалізації коридору для двосторонньої передачі природного газу, який з'єднує мережі Болгарії, Греції, Румунії та Угорщині Просування проектів, які становлять взаємний інтерес, а також інших необхідних проектів разом і окремо, є однією з цілей, перерахованих у меморандумі про здійснення вертикального коридору", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що ціна на газ для населення України з жовтня може зрости майже на 19%. Такі показники закладені у фінансовому плані НАК "Нафтогаз України".