ua en ru

Болгарія готує армію на випадок напливу біженців

Болгарія готує армію на випадок напливу біженців Фото: збройні сили Болгарії провели навчання щодо зміцнення кордону

Збройні сили Болгарії провели навчання на випадок напливу біженців на кордоні з Македонією

Болгарія провела навчання щодо зміцнення кордону на випадок спроб масового прориву нелегальних мігрантів. Про це повідомляє міністерства оборони країни, передає Deutsche Welle.

За інформацією оборонного відомства, на кордон з Македонією були стягнуті підрозділи збройних сил і поліцейського спецназу.

"Ми намагаємося поліпшити взаємодію, щоб впоратися з міграційним кризою", - заявив міністр оборони Болгарії Микола Ненчев, присутній на навчаннях разом зі своїм македонським колегою Зораном Йолевским.

Зі свого боку МЗС Болгарії повідомило, що навчання проводилися з метою оптимізації заходів на випадок спроб прориву мігрантів через кордон, а також з метою залякування осіб, що займаються нелегальним перевезенням людей в Європу.

Нагадаємо, Болгарія готується до посилення напливу біженців з-за закриття так званого "балканського маршруту". Ще два тижні тому підрозділи збройних сил і поліції провели спільні навчання. З тих пір на кордоні Болгарії з Грецією розміщено 400 болгарських солдатів. У разі необхідності туди можуть бути швидко перекинули ще 500 військовослужбовців.

На кордоні з Туреччиною Болгарія звела загородження з колючого дроту довжиною 95 кілометрів. На цій ділянці болгарської кордону розміщено близько 2000 поліцейських.