ua en ru

Понад 70 тис. переселенців стало на облік для отримання грошової допомоги

Для отримання щомісячної грошової адресної допомоги на облік стало більше 70 тис. переселенців.

Для отримання щомісячної грошової адресної допомоги на облік стало більше 70 тис. переселенців. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова на брифінгу в неділю, 26 жовтня, передає прес-служба уряду.

"На сьогодні, за 5 діб, для отримання державної грошової допомоги на облік поставлено понад 70 тис. переселенців - а це 40 тис. сімей. Практично 52% з тих осіб, які зараз проживають за межами місця свого постійного проживання", - повідомила Денисова.

Вона нагадала, що уряд прийняв необхідні рішення, які дозволяють забезпечити права тимчасово переміщених осіб Згідно з рішенням Кабінету міністрів з 1 жовтня державна грошова допомога становить для непрацездатних осіб 884 грн. щомісяця протягом півроку, і для працездатних осіб - 442 грн. За призначенням такої допомоги вже звернулося понад 35 тис. сімей.

"Ті сім'ї, які вже відкрили рахунки - а це 19 тис. сімей вже отримують таку допомогу від держави, від українського уряду", - додала Денисова.

Вона також нагадала, що в спеціальних тимчасових штабах, які створені для того, щоб надати послуги з розміщення, зареєструвалося 430 тис. тимчасово переміщених осіб: "Але 135 тис. людина вже повернулася на постійне місце проживання, оскільки контроль над цими територіями українська влада повернула".

Нагадаємо, Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги на прожиття переселенцям.