ua en ru

Бої на Светлодарській дузі не виллються в масштабний наступ, - експерти

Бої на Светлодарській дузі не виллються в масштабний наступ, - експерти Фото: бої на Светлодарской дузі поки затихли

Також бої на Светлодарській дузі не варто вважати спробою прориву

Бої на Светлодарській дузі навряд чи переростуть в широкомасштабний наступ на українські позиції і не є спробою прориву. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "І знову в бій: що відбувається на Светлодарській дузі".

Бої на Светлодарській дузі - передумов для настання немає

зокрема, як вважає директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, хоча за кількістю жертв бої на Светлодарській дузі перевищують зіткнення в зоні АТО останнього часу, які відбувалися досі, тут немає передумов для широкомасштабного наступу на позиції ВСУ

"Це продовження тієї ж політики Кремля, яка була до цього. Тобто це, грубо кажучи, випробування України і Заходу на витривалість, спроби примусити їх до виконання вимог Кремля", - заявив Сунгуровський у коментарі РБК-Україна.

Бої на Светлодарській дузі - не спроба прориву

Бої на Светлодарській дузі можна назвати спробою прориву, заявив РБК-Україна військовий експерт Олег Жданов. За його оцінками, бойовики задіяли для цього недостатня кількість сил.

"Якщо б там пішов танковий батальйон, тоді так, я б повірив, що це дійсно спроба прориву або розвідка боєм наших позицій. Але зараз - це можна розцінювати не більше ніж вогневу провокацію. Вони ближнім боєм розкрили нашу оборону, ті почали зі стрілецької зброї відповідати, а артилерія почала завдає вогневі удари по тих точок, звідки відповідали наші", - пояснив експерт.

Нагадаємо, сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що українські військові здійснили контратаку і зайняли нові позиції у районі Светлодарської дуги.