ua en ru

Бої на Світлодарській дузі під Дебальцевим завершилися, - Міноборони

Бої на Світлодарській дузі під Дебальцевим завершилися, - Міноборони Фото: Олександр Сірський

Бойовики мали намір захопити два опорних пункти ЗСУ

Збройні сили України відбили атаку бойовиків на Світлодарській дузі. Про це повідомив начальник об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України Олександр Сирський, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Завдяки добре організованій системі спостереження сил АТО, наміри російських окупаційних військ щодо наступу в районі так званої Світлодарської дуги були розкриті. Підрозділи Збройних сил України взяли бій, під час якого перехопили ініціативу, завдали противнику втрат і змусили його відступити", - розповів він.

Повідомляється, що бойовики мали намір захопити два опорних пункту ВСУ в районі міста Луганське. Бойовики стріляли з артилерії і мінометів.

"Всього було здійснено три вогневих нальоти тривалістю від 3 до 6 годин кожен. Всього за цей період по нашим підрозділам було випущено 34 снаряди калібром 122 мм та 694 міни калібру 120 і 82 мм", - розповів Сирський.

Крім того, наголошується, що вогонь артилерії і мінометів противник вів безпосередньо з окупованих населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве.

Нагадаємо, українських військових, які отримали поранення в результаті боїв на Світлодарськ дузі, направили в лікарні Дніпра.