ua en ru

BofA пропонує позивачам 8,5 млрд дол. за зняття претензій у зв'язку з продажем цінних паперів

Bank of America запропонував позивачам 8,5 млрд дол. за зняття претензій у зв'язку з продажем іпотечних цінних паперів у 2008р. Позивачами виступають 22 інституційних інвестора, серед яких страхова компанія Allianz, компанії Pacific Investment Management, MetLife, BlacRock та інші, передає Reuters. Довіреною особою позивачів виступає юрист банку BNY Mellon Меттью Інгбер, який має намір рекомендувати суду схвалити мирову угоду.

За словами М.Інгбера, колишня незалежна іпотечна компанія Countrywide, в 2008 р. придбана Bank of America, може виплатити лише 4,8 млрд дол. Решту коштів надасть сам Bank of America.

Частина позивачів незадоволена сумою компенсацій і наполягає на її збільшенні. Втрати інституційних інвесторів від дій Countrywide і його покупця оцінюються в суму понад 100 млрд дол. Головним противником мирової угоди виступає страховий гігант AIG.

Одночасно противники угоди звинувачують BNY Mellon в конфлікті інтересів - кредитна установа отримало управління трастовим бізнесом від Bank of America.

Читайте також: Bank of America продає 40 відділень у штатах Пенсільванія та Нью-Йорк