ua en ru

Бойові втрати США в Афганістані зросли на третину

Бойові втрати США в Афганістані зросли на третину Фото: Бойовики "Талібан" (Paula Bronstein/Getty Images)

У США опублікували звіт про бойові втрати за 12 місяців

Бойові втрати США в Афганістані зросли приблизно на третину через 12 місяців у зв'язку із збільшенням інтенсивності американських військових операцій. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Журналісти видання ознайомилися з доповіддю, наданой Конгресу США адміністрацією чинного американського президента Дональда Трампа. З документа випливає, що протягом 12 місяців 2017 року, по листопад включно, втрати США в Афганістані склали 141 чоловік: 14 військовослужбовців були вбиті в боях, а 127 отримали поранення.

Згідно з цими даними, сумарний показник зріс на 35% порівняно з попереднім звітним періодом, який завершився в листопаді 2016 року. Головною причиною зростання втрат, за оцінками газети, є нарощування інтенсивності операцій, що проводяться США в Афганістані. Як зазначається в публікації, не дивлячись на це Вашингтону поки так і не вдалося суттєво поліпшити ситуацію у сфері безпеки в країні.

Нагадаємо, під час зустрічі з постійними представниками країн-членів Ради безпеки ООН, президент США Дональд Трамп пообіцяв покінчити з групіровкой "Талібан".

США воюють в Афганістані з жовтня 2001 року, що обійшлося, за оцінками Пентагону, вже приблизно 680 млрд доларів США. В ході цієї кампанії загинули 2,35 тис. американських військовослужбовців, ще понад 20 тис. отримали поранення.