ua en ru

У "ДНР" складна ситуація з медобслуговуванням населення, - Тимчук

У "ДНР" складна ситуація з медобслуговуванням населення, - Тимчук Фото: прапор "ДНР" (facebook.com/Игорь Иванов)

На окупованій території Донецької області залишилося не більше 40-50% кваліфікованих лікарів

У підтримуваних Росією бойовиків так званої "ДНР" на Донбасі виникла складна ситуація з медичним обслуговуванням населення. Про це заявив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"У ДНР виникла складна ситуація з медичним обслуговуванням населення, пов'язана з виїздом значної кількості кваліфікованих фахівців медичної сфери, які не бажають працювати за мізерну заробітну плату. В результаті, на даний момент у більшості медичних установ на території, контрольованій ДНР, залишилося не більше 40-50% кваліфікованих медичних фахівців", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що переважно виїжджають у Росію або на підконтрольну Україні територію лікарі вузької спеціалізації - хірурги і травматологи, що обумовлено значним навантаженням на дану категорію фахівців: у ДНР, крім надання медичної допомоги цивільним пацієнтам, вони змушені надавати допомогу бойовикам і російським найманцям зі складу "1 АК ДНР".

Оперативные данные группы ИС Российские оккупационные формирования на Донбассе продолжают срывать договорённости о...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 6 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики на Донбасі продовжують зривати домовленості про "Великоднє перемир'я", обстрілюючи позиції українських військ і населені пункти з використанням важкого озброєння.