ua en ru

Бойовики заявляють про перекидання Україною американських САУ на Донбас, - Тимчук

Бойовики заявляють про перекидання Україною американських САУ на Донбас, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики ДНР посилили звинувачення на адресу ВСУ про нібито перекидання до фронту ствольної артилерії аж до калібру 203 мм

"Військова розвідка ДНР" повідомляє про перекидання Києвом у зону проведення антитерористичної операції (АТО) американського артилерійського підрозділу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Військова розвідка ДНР" повідомляє про перекидання Києвом в зону АТО (район н. п. Кураховка на захід від Донецька) американського артилерійського підрозділу - нібито на перекинутих САУ є написи USA і символіка армії США (тип САУ не вказується)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, бойовики ДНР для інформаційного прикриття свого використання 122-мм артилерії різко посилили звинувачення на адресу ЗС України щодо того, що нібито має місце використання і перекидання до фронту українськими військами ствольної артилерії аж до калібру 203 мм.

"Нібито на посилення підрозділам морської піхоти ВМС ЗС України на приморському (Маріупольському) напрямку перекинуті 203-мм самохідні гармати 2С7 "Піон" (демонструвалися на параді в Києві 24 серпня ц. р., що, ймовірно, і стурбувало керівництво ДНР), підрозділи 152-мм САУ "Акація" і 122-мм САУ "Гвоздика", - йдеться в повідомленні.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують які...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 11 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з забороненої мінськими угодами зброї.