ua en ru

Бойовики за добу 40 раз обстріляли позиції українських військових, - ІО

Бойовики за добу 40 раз обстріляли позиції українських військових, - ІО Джерело фото:inforesist.org
Бойовики за добу 40 раз обстріляли позиції українських військових.

Бойовики за добу 40 раз обстріляли позиції українських військових. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу російсько-терористичні війська здійснили близько 40 обстрілів позицій українських військ. Найбільша кількість обстрілів зафіксовано на Луганському і Дебальцевському напрямках (по 12 обстрілів), а також на Донецькому напрямку (9 обстрілів). Найбільш активно противник веде обстріл з ствольної артилерії (10 обстрілів), мінометів (9 обстрілів) і РСЗВ (7 обстрілів). Двічі бойовиками і російськими військовими застосовувалися танки", - написав Тимчук.

Крім цього, за його словами, в Петровському районі Донецька, а так само в районах, прилеглих до Авдіївки та селища Піски, проходить доукомплектування бандформувань "Оплот", "Спарта" та ряду інших. Як зазначається, доукомплектування відбувається, в основному, за рахунок російських найманців.

"Зазначається перекидання в ці райони озброєння (мінометних розрахунків і ствольної артилерії, зазначено як мінімум 2 нових вогневих підрозділів). Відзначаються спроби бойовиків налагодити взаємодію між вогневими підрозділами і групами БПЛА в тактичному ланці", - додав Тычмук.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, на Донбасі за добу загинули 6 бійців сил антитерористичної операції, 9 поранені.