ua en ru

Бойовики зі стріляниною не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповане село

Бойовики зі стріляниною не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповане село Фото: ОБСЄ

Місія поінформувала про це СЦКК

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), стріляючи з автомата біля машини ОБСЄ, не пустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії в окуповане село Соснівське. Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ.

"8 травня на блокпості, розташованому на східній околиці підконтрольного ДНР с. Соснівське (35 км на північний схід від Маріуполя), озброєний автоматом (АК-47) чоловік вимагав, щоб патруль місії покинув цей район, після чого зробив один постріл в повітря приблизно в 50 м від спостерігачів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після події патруль СММ від'їхав приблизно на 300 м, після чого інший озброєний чоловік повідомив спостерігачам, що патруль місії повинен покинути цю місцевість, оскільки з західної сторони блокпоста ведуться роботи з вилучення боєприпасів.

"Спостерігачі більше не поверталися в цей район. Місія поінформувала про це СЦКК, а також звернулася в Спільний центр із запитом розібратися з цим інцидентом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що озброєні члени ДНР не пропустили патруль СММ на захід від підконтрольного ДНР Петровського, про це місія також поінформувала СЦКК.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ повідомляли про застосування системи залпового вогню в Луганській області.