ua en ru

Бойовики посилили атаки на сили АТО в аеропорту Донецька, - нардеп

Бойовики посилили атаки на сили АТО в аеропорту Донецька, - нардеп

Бойовики посилили атаки на сили антитерористичної операції (АТО), які тримають оборону в аеропорту Донецька. Про це заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза під час свого виступу на пленарному засіданні Верховної Ради.

"Зараз мені дзвонять усі телефони. В донецькому аеропорту... там пекельна ситуація, хлопців просто знищують", - заявив Береза.

Він зазначив, що якщо негайно не вжити заходів, то до вечора, до 17:00, там не залишиться вже жодного бійця сил АТО.

На це голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що зараз зв'яжеться з міністром оборони Степаном Полтораком.

"Подзвонили кіборги з аеропорту. Кажуть, що їм надіслали підмогу в кількості 7 осіб. І ультиматум до 17:00. Або вони залишають донецький аеропорт або їх знищують. ВР зараз же займеться вирішенням цієї проблеми. А що робити, якщо профільне міністерство цю проблему не вирішило?"- написав Береза у своїй соцмережі.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на одного з бійців АТО, які тримають оборону в донецькому аеропорту, що сили АТО отримали від бойовиків черговий ультиматум: йти з аеропорту, інакше вони всі будуть знищені. За словами бійця, напір бойовиків посилився.

Нагадаємо, 12 січня лідери самопроголошеної "ДНР" заявили, що у зв'язку з введенням українською владою суворого пропускного режиму в / із зони АТО вони більше не будуть дозволяти ротацію сил АТО в аеропорту Донецька. ДНР пригрозила остаточно витіснити сили АТО з аеропорту.

Раніше місія ОБСЄ у своєму звіті зафіксувала збільшення випадків порушення перемир'я в районі донецького аеропорту.