ua en ru

Бойовики в Трехизбенке обстріляли "КамАЗ" українських військових, один загиблий, 3 поранених

Бойовики в Трехизбенке обстріляли "КамАЗ" українських військових, один загиблий, 3 поранених Фото: Геннадій Москаль

Українські військові контролювали територію, щоб не допустити перевезення контрабандних вантажів

Бойовики вчора, 7 липня, в Трехизбенке (Луганська область) обстріляли військовий "КамАЗ", в результаті чого один український боєць загинув, троє отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У вівторок (7.07) біля с. Лопаскино Новоайдарського району терористи обстріляли український військовий "КамАЗ" з чотирма військовослужбовцями. Село розташоване в 15 кілометрах від Трьохізбенки на лівому березі Сіверського Дінця, по руслу якої проходить лінія фронту. Вогонь вівся з правого (окупованого) берега річки, ширина якої тут всього метрів двадцять. Один з бійців (26 років) отримав важкі осколкові і кульові поранення. Незабаром після госпіталізації він, на жаль, помер. Ще троє військових з пораненнями різного ступеня тяжкості перебувають у лікарні", - йдеться в повідомленні.

Москаль зазначив, що з цієї місцевості періодично здійснюється контрабанда алкоголю з контрольованою Україною на окуповану територію області.

"Українські військові контролювали ділянка вздовж Сіверського Донця, щоб не допустити спроб переправлення вантажів, за що і були обстріляні з автоматів і гранатометів", - зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики з мінометів і гранатометів обстріляли Кримське, в результаті перестрілок поранені два українських бійця.