ua en ru

Бойовики за добу 83 рази обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за добу 83 рази обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

51 обстріл зафіксований на донецькому напрямку

Проросійські бойовики за минулу добу 83 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру антитерористичної операції (АТО) в Facebook.

"Загалом, за минулу добу російсько-терористичні війська 83 рази порушили режим припинення вогню. З них 51 обстріл зафіксовано саме на Донецькому напрямку", - сказано в повідомленні.

Так, з 18:00 1 серпня і до півночі бойовики тричі із 120-міліметрових мінометів обстріляли українські опорні пункти в районі н. п. Піски. Також під мінометним вогнем виявилися Авдіївка, Дослідне і Красногорівка.

"Ці населені пункти вже протягом декількох днів є в епіцентрі протистояння на лінії розмежування сторін. Бойовики, нехтуючи мінськими домовленостями, застосовують озброєння, яке повинно бути відведено, і ведуть вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї фактично цілодобово", - відзначили в штабі АТО.

Крім того, поодинокі випадки застосування бойовиками артилерії великого калібру фіксуються і на Артемівському напрямку, де близько 21:00 вони обстріляли з 120-міліметрових мінометів н. п. Золоте, а в 22:10 з озброєння БМП - селище Троїцьке.

Як повідомлялося напередодні, представництво російської сторони у Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) не може вплинути на бойовиків і змусити їх припинити вогонь.