ua en ru

Бойовики стягують сили до донецького аеропорту, - ІС

Бойовики стягують сили до донецького аеропорту, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

На Приморському напрямку зафіксовано використання бойовиками 122-мм артилерії

У район донецького аеропорту прибуло 150 бойовиків на армійських вантажівках. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційнийопір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

"Більше 150 терористів на армійських вантажівках були перекинуті для посилення угруповання, дислокованого в районі донецького аеропорту. Через Шахтарськ на схід проїхала колона з джипа "Лексус", 2-х БТР-80 і командно-штабної машини (КШМ), а також трейлера МАЗ -537 з ЗРК "ТОР-М1", - написав лідер ІС.

Так, згідно з інформацією Тимчука, на ділянці Мар'їнка-Майорськ-Троїцьке бойовики вели обстріли, застосовуючи в тому числі 120-мм міномети і бронетехніку.

"У районі н.п.Мар'їнка і Красногорівка мережею групи ІС зафіксована "кочуюча" зведена мінометна батарея (82-мм і 120-мм міномети, всього близько 8 од.) на транспортних засобах. У районі н.п. Піски, північніше і південніше н.п. Авдіївка терористи використовували тактику піхотних "вогневих груп", намагаючись вести масований вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів з "нейтральної смуги". Дії своїх вогневих груп противник прикривав вогнем зенітних установок ЗУ-23-2 і мінометів", - написав лідер ІС.

Також обстрілу піддалися позиції сил АТО в районі н.п.Шуми, Троїцьке і Майорська. У районі шахти Бутівка, н.п. Опитне і Водяне бойовики вели вогонь по передових позиціям сил АТО з мінометів, а районі н.п .Піски танкова група бойовиків зробила 5-6 прицільних пострілів ОФ-снарядами по позиціях сил АТО з "зеленки" .

"Північніше н.п.Красногорівка (ближче до н.п.Піски) ДРГ бойовиків під прикриттям мінометного вогню і вогню з АГС-17 спробувала "просочитися" в тактичний тил сил АТО. У складі ДРГ - 10 чол. з ПТ-засобами, було зафіксовано 2 постріли з гранатометів РПГ-7В. В результаті зіткнення з передовими підрозділами українських військ ДРГ противника повернулася на вихідний рубіж", - додав Тимчук.

Крім того на Приморському напрямку зафіксовано використання бойовиками 122-мм артилерії. Були обстріляні позиції сил АТО в районі н.п.Широкіно, а також підходи до даного н.п. в районі н.п.Комінтерново і Лебединське.

Обстрілу піддались також н.п.Кримске, Новотошківка, Щастя, Луганське, Миронівське, н.п.Станиця Луганська. З Веселої Гори ведеться постійний вогонь з АГС-17 і мінометів.

Оперативные данные группы «Информационное сопротивление»После некоторого снижения активности российско-террористически...

Posted by Dmitry Tymchuk on 25 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, за минулу ніч бойовики 6 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції.