ua en ru

Бойовики зривають відкриття пункту пропуску "Золоте", - СЦКК

Бойовики зривають відкриття пункту пропуску "Золоте", - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Бойовики півтора року блокують питання про відкриття КПВВ "Золоте"

Керівництво окремих районів Луганської та Донецької областей (ОРДЛО) зриває відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте". Про це повідомляє прес-центр штабу АТО

Так, українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) підкреслює, що зрив відкриття КПВВ "Золоте" керівництвом ОРДЛО є прямим свідченням безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, а також небажання виконувати домовленості Мінські.

Зазначено, що українська сторона неодноразово зверталася до представників СММ ОБСЄ, до російської сторони СЦКК з проханням вплинути на ситуацію за рішенням керівництвом ОРДЛО питання якнайшвидшого обладнання та відкриття з протилежного боку КПВВ "Золоте" і відповідного пункту пропуску в'їзду-виїзду.

Нагадаємо, раніше представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що бойовики півтора року блокують питання про відкриття КПВВ "Золоте" (Луганська область).

"В черговий раз підняла питання негайного відкриття КПВВ "Золоте", що блокується ОРЛО півтора року", - повідомила Геращенко.