ua en ru

Бойовики Донбасу збирають батальйон "Хрестоносець" на Сирію

Бойовики Донбасу збирають батальйон "Хрестоносець" на Сирію Фото: бойовики збирають батальйон "Хрестоносець" на Сирію у Донецькій обл

Щонайменше два таких пункти знаходиться у Донецьку

У Донецькій області бойовики збирають "інтернаціонального" батальйон "Хрестоносець" для участі у бойових діях на території Сирії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено розгортання мережі вербувальних пунктів в окупованих районах Донецької області по формуванню "загонів добровольців" для участі у бойових діях на території Сирії. Виявлено розміщення щонайменше двох таких пунктів у Донецьку та розповсюдження агітаційних матеріалів із закликами вступати до "інтернаціонального батальйону "Хрестоносець" у містах Харцизьк і Макіївка", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, найманцям окрім обіцяння високої грошової винагороди за участь в бойових діях не надається жодних соціальних гарантій.

Також повідомляється, що основні зусилля противника були зосереджені на відведенні танкових підрозділів 1 та 2 АК 12 командування резерву Південного ВО ЗС РФ від лінії зіткнення на Слов'янському та Маріупольському напрямках. На Донецькому напрямку, противник демонструючи відведення озброєння від передових позицій, у подальшому здійснює його приховане зосередження у заборонених районах.

Окрім цього бойовики продовжують веденні розвідки сил АТО із залученням розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону та засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ; ротацію/посилення підрозділів 1 АК на Донецькому напрямку; проведення заходів з досягнення повної оперативної готовності з'єднань і частин 1 та 2 АК; логістичне забезпеченні російського окупаційного угруповання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДНР найманців агітують воювати в Сирії.