ua en ru

Бойовики намагаються просунутися вперед до донецького аеропорту, - Лисенко

Бойовики намагаються просунутися вперед до донецького аеропорту, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

Ситуація також напружена на Маріупольскому напрямку

В районі донецького аеропорту бої ведуться у цілодобовому режимі. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На маріупольському напрямку ситуація подовжує залишатися надзвичайно напруженою. Активні бойові дії проходять в районі Широкіно та Бердянського. Незаконні збройні формування активно використовують заборонену 122 мм артилерію, а також працюють ворожі снайпери. Бої розпочалися вчора у другій половині дня і тривали до заходу сонця", - повідомив Лисенко

Крім того, за його словами, на донецьком напрямку, зокрема в районі аеропорту бої ведуться у цілодобовому режимі.

"Противник стягнув у Донецьк і активно застосовує важке озброєння, зокрема танки та великокаліберні гармати", - сказав Лисенко.

Він також зазначив, активізацію незаконних дій НЗФ зафіксували спостерігачі місії ОБСЕ.

"До вашої уваги динаміка ворожих обстрілів в районі донецького аеропорту: 16 червня по позиціях ЗСУ гатили 28 разів, 17 червня - 37 , 18 - 41, 19 - 45, і 20 - вже 53 рази. Наростаюча кількість провокацій свідчить про те, що бойовики зосереджують свій вогонь на цій ділянці аби просунутися вперед, але професійній дії сил АТО зривають плани російських найманців", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, згідно з інформацією Лисенка, в зоні антитерористичної операції (АТО) на сході України за минулу добу загинули 2 українських військовослужбовців, ще 3 отримали поранення.