ua en ru

Бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповане місто Моспине

Бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в окуповане місто Моспине Фото: ОБСЄ (OSCE-Mikhail Evstafiev)

Всі дороги, що ведуть до Моспиного, були перекриті

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) не пустили спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ в окуповане місто Моспине. Про це йдеться у звіті місії.

Як зазначається, бойовики заблокували доступ до міста Моспине, що у 24 км на південний схід від Донецька.

"На південному в'їзді до Моспиного, на перетині вулиць Заоєва та Бірюзової, спостерігачі бачили 2 озброєних чоловіків, які охороняли в'їзд до міста; в одного з них на обличчі була вдягнена балаклава, а в області грудної клітки була нашивка у формі червоного хреста. Один із чоловіків підійшов до патруля СММ і сказав, щоб спостерігачі розверталися. На запитання "чому" цей чоловік відмовився відповідати", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на околиці міста спостерігачі зафіксували 3 осіб в одязі військового типу, один з них без пояснень наказав спостерігачам розвертатися.

Також повідомляється, що в окупованому с. Бірюки, що поблизу Моспиного, 2 жінки повідомили спостерігачам, що вони жительки Моспиного і що коли вони виходили з Моспиного вранці 11 грудня їх зупинили "військові", які перевірили їхні документи. Крім того, жінки повідомили, що "військові" проводять огляд будинків у місті.

"Жінки висловили занепокоєння, що їм не вдасться повернутися до міста. Також у Бірюках група з 4 чоловіків повідомила членам патруля місії, що всі дороги, що ведуть до Моспиного, були перекриті і нікому не дозволяється в’їжджати до міста чи виїжджати з нього. За їхніми словами, проїзд громадського транспорту через місто заборонений, а "військові" перевіряють документи, що посвідчують особу, а також транспортні засоби. Вони додали, що чули про те, що в'їзд і виїзд були закриті починаючи з 04:00 11 грудня та будуть закриті до 04:00 12 грудня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР заборонили співробітникам місії ОБСЄ розмовляти з мешканцями Горлівки.