ua en ru

Бойовики провели у Горлівці мітинг проти місії ОБСЄ

Бойовики провели у Горлівці мітинг проти місії ОБСЄ Фото: Горлівка

Бойовикам дозволено блокувати роботу СММ ОБСЄ у випадку відмови виконувати їхні вимоги

Бойовики провели у Горлівці (Донецька область) мітинг проти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Як зазначається, командуванням 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ продовжуються системні заходи щодо дискредитації та перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"20 червня ц.р. у районі відповідальності 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ (поблизу блокпосту Майорськ) організовано мітинг за участю населення н.п.Горлівка, в ході якого була частково заблокована діяльність представників місії", - йдеться у повідомленні.


Також зазначається, що військовослужбовцям 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ надано вказівку щодо порядку їх дій під час діяльності представників: при виявлення факту фотографування та відеозйомки представниками ОБСЄ вимагати від них негайного знищення даних, а у разі відмови - здійснити блокування їх діяльності до прибуття представників командування полку.

Крім того, повідомляється, що українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем, САУ та 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град” у районах н.п.Кременець, Макіївка, Мінеральне та Донецьк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області за два дні постраждали 4 мирних жителя.