ua en ru

Бойовики продовжують перекидати бронетехніку в район Донецького аеропорту, - ІС

Бойовики продовжують перекидати бронетехніку в район Донецького аеропорту, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

За минулу добу сюди перекинуто шість танків і чотири бронемашини

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики продовжують стягувати бронетехніку в район Донецького аеропорту. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитра Тимчука в Facebook.

Так, згідно з інформацією ІС, за минулу добу сюди перекинуто шість танків і чотири бронемашини (три бойові машини піхоти БМП-2 і один тягач МТ-ЛБ). Всього ж бронегруппа в цьому районі вже перевищує 20 танків і півтора десятка ББМ.

Відразу на декількох ділянках бойовики виробляють перекидання і перегрупування артилерії, зокрема, через Сніжне у напрямку Шахтарськ - Іловайськ перекинуто 5 од. 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" (в колоні також 1 БМП-1, 2 МТ-ЛБ і 4 вантажівки).

"На схід Пантелеймонівки (трикутник Пантелеймонівка - Корсунь - Шевченко) групою ІС зафіксовано появу 6-й гарматної батареї 122-мм гармат Д-30, а також пункту управління вогнем. У Горлівку перекинута батарея 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град". В район Перевальська та Фрунзе (Бахмутская траса) бойовиками перекинуті артилерійські вогневі підрозділи - 3 одиниці 152-мм САУ 2С3 "Акація" та 3 установки 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що районі н.п. Докучаєвськ та Стила бойовики оборудют вогневі позиції для артилерії діючої в даному районі тактичної групи російсько-терористичних військ.

Крім того, були зафіксовані обстріли позицій українських військових на Приморському, Донецькому і Луганському напрямках.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Продолжая активные обстрелы позиций сил АТО и гражданских объ...

Posted by Дмитрий Тымчук on 16 липня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, за минулу добу бойовики близько 60 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі.