ua en ru

Бойовики застосували важку артилерію на Донецькому напрямку, - АПУ

Бойовики застосували важку артилерію на Донецькому напрямку, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

І змінили тактику ведення бою

В зоні антитерористичної операції на Донбасі противник після короткої паузи знову застосував важку артилерію на донецькому напрямку. Про це в ході брифінгу заявила речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Донецькому напрямку, після короткої паузи, незаконні збройні формування знову застосували "важку артилерію" в районі Світлодарська та Горлівки. Зокрема, бойовики здійснили нову тактику ведення артилерійського вогню вздовж лінії фронту. Наприклад, незаконні збройні формування обстріляли наші позиції близько сел. Лозове зі 152-мм гармат, при цьому вогонь вже не вівся з південного, а з західного напрямку, з сел. Гольмівський, яке знаходиться на іншій стороні Світлодарського водосховища на відстані приблизно більше 10 км", - заявив Лисенко.

Також, за його словами, під мінометним і артилерійським вогнем противника виявилися сили АТО, які дислокуються на північ, захід і південний захід від Горлівки.

Лисенко зазначив, що противник у світлий час доби вів сильний вогонь з важкого озброєння розміщеного, як мінімум, на 4 ділянках.

"На західних околицях Донецька бойові дії тривають в цілодобовому режимі, не припиняючись. Противник використовує там всі наявні системи озброєння, крім реактивної артилерії. Значно посилилася інтенсивність ворожого вогню близько Мар'їнки і околиць, щоправда, переважно з легкого озброєння. В результаті мінометного обстрілу сел. Березове там поранена жінка", - розповів спікер АПУ.

На Луганському напрямку, за його словами, противник провів серію вечірніх обстрілів українських позицій в районі Щастя і Станиці Луганської. В основному, незаконні збройні формування використовували гранатомети. Також зафіксована "робота" мінометів і зеніток.

"На Маріупольському напрямку противник здійснив кілька короткочасних провокацій із застосуванням стрілецької зброї по всій лінії фронту на далеких підступах до Докучаєвська, Тельманового та Маріуполя. Зокрема в Гранітному зафіксована робота ворожих снайперів і наголошуємо, що тут бойовики відкривали вогонь тільки в темний час доби", - розповів Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранено 5 українських військових, загиблих немає.