ua en ru

Бойовики практично цілодобово обстрілювали українських військових в районі Авдіївки, - Мотузяник

Бойовики практично цілодобово обстрілювали українських військових в районі Авдіївки, - Мотузяник Фото: Олександр Мотузяник

В районі Авдіївки було зафіксовано три мінометні обстріла

Бойовики на Донбасі практично цілодобово обстрілювали позиції Збройних сил України в районі Авдіївки. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Незаконні збройні формування проявляли активність у всіх ключових районах протистояння: на Светлодарской дузі, Зайцево, поблизу Донецького аеропорту, в Авдіївці та її околицях. Втім, гаряче залишається саме в районі останньої, де бойовики обстрілювали українські рубежі оборони практично цілодобово", - сказав Мотузяник.

Мотузяник повідомляє, що з арсеналу противник продовжив активно використовувати вогнепальну зброю, включаючи снайперське, гранатомети різних систем, БМП, а також епізодично - міномети. Зокрема, вчора бойовики випустили більше 20 хв по позиціях сил АТО біля шахти "Бутівка".

За даними Міноборони, за минулу добу було зафіксовано 7 обстрілу на Луганському напрямку, 18 - на Донецькому і 35 - на Маріупольському.

"За минулу добу в результаті бойових дій 1 український військовий загинув, двоє отримали поранення. Всі втрат зазнали Збройні сили України під час ворожого обстрілу наших позицій в районі Авдіївки", - підкреслив Мотузяник.

Нагадаємо, сьогодні Держприкордонслужба України повідомляла, що бойовики на Донбасі знову обстріляли контрольний пост "Маріїнка".