ua en ru

Бойовики планували збити літак "Аерофлоту" в день аварії МН17, - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про підготовку бойовиками терористичного акту щодо цивільного літака авіакомпанії "Аерофлот" AFL-2074, який слідував за маршрутом "Москва - Ларнака" 17 липня.

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про підготовку бойовиками терористичного акту щодо цивільного літака авіакомпанії "Аерофлот" AFL-2074, який слідував за маршрутом "Москва - Ларнака" 17 липня. Про це в ході брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правоохоронні і розвідувальні органи України встановили... що саме в той день, 17 липня, в той же час військові найманці і терористи з Російської Федерації планували здійснити терористичний акт проти пасажирського літака "Аерофлоту" рейсу, який слідував за маршрутом Москва-Ларнака", - заявив Наливайченко.

За його словами, це дало б можливість Російської Федерації звинуватити українську владу у знищенні російського літака, російських громадян, що стало б приводом для введення російських військ на територію України.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.