ua en ru

Бойовики перекидають озброєння в райони Донецького аеропорту і Тореза

Бойовики перекидають озброєння в райони Донецького аеропорту і Тореза Фото: Дмитро Тимчук

На 7-8 листопада призначені збори представників "козачих підрозділів" з метою оголошення недовіри "уряду ЛНР"

Бойовики продовжують накопичувати сили і засоби в районі Спартака і північніше, а також у районі Донецького аеропорту. Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"У зоні АТО спостерігається відносно спокійна обстановка. У той же час, бойовики продовжують накопичувати сили і засоби в районі Спартака і північніше, а також у районі Донецького аеропорту (станція Донецьк-Північний, Привокзальна вулиця, Новоігнатьевское кладовищі, пожежна частина ДАП-а і ін.). На даних ділянках відзначається різке збільшення кількості живої сили противника і озброєння, включаючи АГС-17 і СПГ-9 "Спис". Всього на дані ділянки прибуло додатково до 600 бойовиків, розбитих на 4 групи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що в районі північніше Мар'їнки і в районі ДАП-а протягом доби бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї як на нейтральній смузі, так і у себе на позиціях.

"З боку Первомайська на Кіровська бойовики перекидають особовий склад на вантажних автомобілях і в автобусах у супроводі ББМ. Перекидання відбувається в рамках ротації бандформувань, які в останні місяці обстрілювали позиції сил АТО в районі н. п. Попасна, Катеринівка і Орехово. Наголошується, що в ході ротації підрозділи терористів змінюються підрозділами меншоъ чисельності, що викликано браком живої сили у командування російсько-терористичних військ", - повідомляє Тимчук.

Також повідомляється, що в районі н. п. Торез бойовики обладнають позиції для л/с і бойової техніки (для підрозділу чисельністю до мотострілецької роти). За словами бойовиків, дані позиції призначені для підрозділу ЗС РФ. За даними групи ІС, мова йде про створення отсечной позиції на випадок прориву українських військ на комунікації за Донецьком.

"Сенс розміщення даної позиції в настільки глибокому тилу у бойовиків не ясний. Одночасно терористами різко посилена охорона траси Донецьк-Сніжне. Бойовики організували патрулювання траси, на блокпостах в тилу розпочато перевірку документів у населення, проводяться опитування водіїв із з'ясуванням "цілей поїздки", - відзначає Тимчук.

Крім того, повідомляється, що на 7-8 листопада 2015 року призначені збори представників всіх козачих підрозділів з метою оголошення недовіри "уряду ЛНР".

"Серед бойовиків т.зв. "6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова" поширюється інформація про заплановані 7-8 листопада 2015 року, з ініціативи П. Дрьомова, зборів представників всіх козачих підрозділів з метою оголошення недовіри "уряду ЛНР" (П. Дремов - один з т. зв. "козачих отаманів", "комендант" н. п. Стаханов, впродовж кількох останніх діб серед бойовиків ходять чутки про відсторонення П. Дрьомова від командування).

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В зоне АТО наблюдается относительно спокойная обстановка. В т...

Posted by Дмитрий Тымчук on 19 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій обл. бойовики підірвалися на мінах, є загиблі.