ua en ru

Бойовики звинуватили ВСУ в "обстрілах" Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами

Бойовики звинуватили ВСУ в "обстрілах" Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Оприлюднені СММ ОБСЄ факти спростовують "фейки" російської пропаганди

Бойовики звинуватили Збройні сили України (ЗСУ) в "обстрілах" Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами. Про це, посилаючись на дані української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК), передає прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Ватажки ДНР в черговий раз безпідставно і безглуздо звинуватили ВСУ в обстрілі 8 грудня 2017 о 15:30 території Донецької фільтрувальної станції фосфорними боєприпасами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СЦКК, факти, зафіксовані камерою Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) на ДФС не тільки не підтверджують використання фосфорних боєприпасів, а й вказують на підвищену вогневу активність зі сходу на захід (з позицій бойовиків).

"Факти зафіксовані і оприлюднені на офіційному сайті СММ ОБСЄ раз спростовують "фейки" російської пропаганди", - заявили в прес-службі.

Звіт міжнародних спостерігачів вкотре спростовує “фейки” ватажків ОРДО Ватажки ОРДО у черговий раз безпідставно та безг...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про звіт СММ ОБСЄ, в якому говориться, що ввечері 7 і вночі 8 грудня камера СММ на Донецькій фільтрувальної станції зафіксувала вогневу активність.

"У другій половині дня 8 грудня камера зафіксувала 12 вибухів невизначеного походження і 37 снарядів зі сходу на захід - все по 0,5-1,5 км на південь", - йдеться в звіті.