ua en ru

Бойовики обстріляли Станицю Луганську, - СЦКК

Бойовики обстріляли Станицю Луганську, - СЦКК Ілюстративне фото (facebook.com ato.news)

Мешканці населеного пункту повідомили про обстріл 21 серпня

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) зафіксувала, що бойовики обстріляли селище міського типу Станиця Луганська у понеділок, 20 серпня. Про це повідомили в прес-центрі ООС.

Звернення від мешканців Станиці Луганської про обстріли надійшло наступного дня, 21 серпня. Представники СЦКК зафіксували, що обстріл був проведений бойовиками з мінометів калібру 120 мм. Внаслідок цього була пошкоджена лінія електропередач та знеструмлені житлові будинки по вул. Чехова.

"Упродовж 21 серпня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушували режим припинення вогню, з яких 4 - із застосуванням важкого озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями", - зазначили в прес-центрі.

Також українська сторона СЦКК вже неодноразово фіксувала застосування бойовиками заборонених протипіхотних мін. Про черговий такий випадок повідомляється у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 21 серпня 2018 року.

"Внаслідок вибуху протипіхотної міни, встановленої бойовиками біля села Суходіл (колишнє Піонерське) Станично-Луганського району загинула місцева мешканка", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомили у Держприкордонслужбі 22 серпня, на Донбасі різко зріс пасажирський потік через пункти пропуску.