ua en ru

Бойовики обстріляли сили АТО із забороненої зброї, - штаб

Бойовики обстріляли сили АТО із забороненої зброї, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Впродовж минулої доби втрат серед українських військових не було

Бойовики минулої доби обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) із забороненої мінськими угодами зброї. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Попри встановлений вчора "режим тиші", підрозділи російсько-терористичних військ продовжили чинити збройні провокації проти сил АТО. Дещо знизивши інтенсивність ворожого вогню на окремих ділянках лінії зіткнення, впродовж минулої доби противник, тим не менш, 28 разів застосовував зброю проти підрозділів ЗС України. Зокрема, двічі бойовики били й з мінометів забороненого мінськими угодами калібру. Впродовж минулої доби втрат серед бійців українського війська не було", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на Приморському напрямку зафіксовано найбільше порушень - 18. Зокрема, бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Чермалика й Талаківки. Крім того, повідомляється, що близько 21:00 бойовики обстріляли сили АТО на підступах до Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм.

Найспокійніше вчора було на Донецькому напрямку, де зафіксовано два порушення бойовиками умов невикористання зброї. На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 8 фактів використання бойовиками зброї. Зокрема, в районі Новозванівки та Новоолександрівки. Крім того, бойовики обстріляли зі 120-мм мінометів сили АТО біля Кримського, а з мінометів калібру 82 мм - неподалік Кряківки.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 2 червня 2017 року Попри встановлений вчора "режим...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що штаб АТО звинуватив бойовиків у порушенні погодженого режиму тиші на Донбасі.