ua en ru

Бойовики обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, 7 поранених і один загиблий, - штаб АТО

Бойовики обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, 7 поранених і один загиблий, - штаб АТО Фото: ЗСУ (turchynov.com)

У штабі АТО повідомили про суттєве зростання кількості обстрілу

В результаті обстрілу бойовиками позицій Збройних сил України (ЗСУ) на Донеччині загинув один військовий, 7 осіб отримали поранення. Про це повідомляє штаб АТО Facebook.

"Починаючи з шостої години ранку російсько-окупаційні війська, порушуючи мінські домовленості, здійснюють обстріл сил АТО включаючи важку артилерію калібру 152 мм, міномети калібрів 120 і 82 мм. В результаті бойових дій семеро українських захисників поранені, один загинув", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, інтенсивність вогню по українських позиціях значно посилилася в Луганській області. Бойовики застосовують автоматичні гранатомети АГС-17 та станкові гранатомети СПГ-9 (більше 120 гранат), протитанкові керовані ракетні комплексі, великокаліберні кулеметі і стрілецьку зброю.

Так, за словами в.о. голови цивільно-військової адміністрації селища Новотошківське і села Жолобок Попаснянського району Дмитра Кондратьєва, в результаті обстрілу в селищі Новотошківське було пошкоджено водопровід, посічені осколками цивільні будівлі, розглядається питання евакуації дітей.

"За словами очевидців, бойовики навмисне підривають приватні квартири місцевих жителів щоб потім звинуватити сили АТО в порушенні мінських домовленостей", - резюмували в штабі.

Важливо! На Луганському напрямку кількість обстрілів сил АТО суттєво зросла Починаючи з шостої години ранку російсько-про...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву української розвідки, що російські ЗМІ зняли постановочні ролики про підрив української артилерією будівель.