ua en ru

Бойовики вночі обстріляли Станицю Луганську, загинули 2 мирних жителя, - Москаль

Бойовики вночі обстріляли Станицю Луганську, загинули 2 мирних жителя, - Москаль
Бойовики вночі обстріляли Станицю Луганську, в результаті чого загинули як мінімум 2 мирних жителя.

Бойовики вночі обстріляли Станицю Луганську, в результаті чого загинули як мінімум 2 мирних жителя. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Пізно вночі бойовики обстріляли районний центр і околиці з "Градів" і самохідних артилерійських установок (САУ). В результаті в с. Валуйское (поблизу Станиці) за ніч повністю зруйновано більше десяти житлових будинків. Зараз рятувальні служби розбирають завали і шукають постраждалих. Станом на ранок вже підтверджена загибель двох мирних жителів", - сказано в повідомленні.

За його словами, бойовики ЛНР протягом минулої доби обстрілювали контрольовану Україною територію в районі населених пунктів Кримське, Золоте, Чорнухине, Попасна, Станиця Луганська та Валуйське.

"Вчора ввечері бойовики перебили високовольтну лінію електропередач на нейтральній території, знеструмивши райцентр і кілька сусідніх сіл. У результаті зупинилися опалювальні котли, в кількох мікрорайонах в центральній системі опалення замерзла вода, полопалися труби. Станом на ранок райцентр залишається і без світла, і без центральної води, і без газу", - повідомив голова ЛОДА.

Він зазначив, що ремонтні бригади намагаються оцінити масштаби пошкоджень і можливість відновлення електроенергії.
"Якщо протягом дня подати світло не вдасться, система центрального опалення повністю замерзне. На 10 годин ранку в Станиці було 10 градусів морозу", - уточнює Москаль.

Нагадаємо, напередодні в Щасті Луганської області в результаті артобстрілу були поранені два мирних жителя.