ua en ru

Бойовики накопичують військову техніку на маріупольському напрямку, - МВС

Бойовики зміцнюють позиції і накопичують військову техніку в районі населених пунктів на маріупольському напрямку. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"На Маріупольському напрямку продовжується накопичення сил ворога. У район Новоазовська, Саханки, Комінтернового, Жовтня практично щодня прибуває нова російська бронетехніка: танки Т-72, РСЗВ, БТРи, артилерійські установки, САУ", - написав Шкіряк.

Він підтвердив, що бойовики не відвели важку техніку і ствольну артилерію за лінію розмежування.

"Терористи здійснюють замінування території на підступах до своїх позиціях і зміцнюються фортифікаціями. Крім того, надходить оперативна інформація про збільшення особового складу російсько-терористичних військ на півдні. За останні дні, загони бойовиків значно поповнилися новими найманцями і військовослужбовцями регулярних частин російської армії. Зараз, в Новоазовську і прилеглих районах, їх вже близько 800", - повідомив Шкіряк.

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, сторони конфлікту на Донбасі повинні були почати відведення важкого озброєння від лінії розмежування.