ua en ru

Бойовики до 9 травня повертають важке озброєння в буферну зону, - Порошенко

Бойовики до 9 травня повертають важке озброєння в буферну зону, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент закликав терористів в "лічені години" відвести всю техніку

Бойовики напередодні відзначення 70-ї річниці дня перемоги у Другій світовій війні 9 травня повертають важке озброєння в буферну зону конфлікту в Донецькій та Луганській областях. Про це на зустрічі з українськими представниками в робочих підгрупах тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі заявив Президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Пояснення не витримують ніякої критики: вони нібито готуються до параду, готують навчання, проводять бойові тренування. Домовленості треба виконувати, а всю техніку протягом лічених годин треба вивести", - підкреслив Порошенко.

За його словами, відведення важкої техніки є принциповим пунктом мінських домовленостей.

Порошенко зазначив, що повинно бути зафіксоване не тільки звідки виводиться, яку кількість, за якими маршрутами, де зберігається, але та забезпечений постійний ефективний доступ представників ОБСЄ для контролю.

Зазначимо, що сьогодні під час брифінгу Андрій Лисенко також заявив, що в Луганській області бойовики активно перекидають матеріально-технічні ресурси з перевалочних баз ближче до лінії фронту. "За даними розвідки, що бойовики підсилюють угруповання на передовій. Відзначається висока інтенсивність переміщення техніки між Луганським і південними районами окупованій частині Луганщини. Незаконні збройні формування активно перекидають матеріально-технічні ресурси з перевалочних баз і складів поблизу кордону, які знаходяться в р. Краснодон, Іловайськ та інших ближче до лінії фронту. В першу чергу, йдеться про місто Донецьк, Горлівка, Стаханов, Алчевськ та Луганськ", - повідомив Лисенко.


Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба зафіксувала різке збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.