ua en ru

Бойовики почали випускати мирне населення з Луганська, - голова ОДА

Гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Луганська розпочав роботу з затримкою на 4 години.

Гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Луганська розпочав роботу з затримкою на 4 години. Про це повідомила голова Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна, передає "5 канал".

"О 10 годині нам не вдалося відкрити гуманітарний коридор, але у нас все було готове. Але перші 6 машин і автобус кілька хвилин тому перетнули нашу територію. Коридор, як ми і говорили - і сьогодні, і завтра і післязавтра", - розповіла пані Верігіна.

Як повідомлялося, представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" відмовлялися випускати з Луганська мирних жителів і продовжили обстрілювати житлові райони міста з систем залпового вогню "Град".

Раніше початок роботи гуманітарного коридору планувалося сьогодні в 09:00. Як повідомили вчора в Луганській ОДА, мирним жителям дозволяється вивезення особистих речей і забороняється вивозити вогнепальну зброю і боєприпаси до неї, а також холодну зброю.

Крім того, керівництво АТЦ при СБУ в Луганській області видало наказ припинити вогонь на відстані 200 м праворуч і ліворуч від певного коридору з 10:00 до 16:00 щоденно.