ua en ru

Бойовики мають намір будь-якою ціною захопити Дебальцеве, - штаб АТО

Бойовики мають намір будь-якою ціною захопити Дебальцеве Донецької області. Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

"За оперативними даними терористи від своїх кураторів отримали наказ будь-якою ціною взяти Дебальцеве, і спровокувати наших військових. Для цього, ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, за минулу добу бойовики 88 раз обстріляли Дебальцеве та навколишні населені пункти. Зокрема, Дебальцеве було 19 разів обстріляно з "Градів", а крім нього - Чорнухине, Попасна, Санжарівка, Золоте та Кам'янка.

Терористи також тричі штурмували н. п. Чорнухине та 4 рази обстріляли його з "Градів".

При цьому інтенсивність обстрілу позиції сил АТО дещо зменшилася на Луганському та Донецькому напрямках. На Маріупольському напрямку бойовики двічі вели вогонь з танків по селищу Широкіне.

"Загалом, за добу, противник 112 разів завдавав вогневі удари по силам антитерористичної операції. Наші військові відкривали вогонь тільки у відповідь", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, за даними МВС, сьогодні бойовики відновили обстріл Дебальцевого, в результаті чого був зруйнований міськвідділ міліції.